Благодетелят на ФК „Локомотив“ /Русе/ Стоян Младенов се завърна в България от САЩ, научи „Утро“. Във вторник той е имал едночасова среща в централата на Областния футболен съвет с неговия председател Димитър Димитров-Кулеманс. 
„Прояви интерес към теми от организационен характер. Благодарих му за финансовия ангажимент към клуба, още повече че и аз съм работил за „Локомотив“, каза Димитров за „Утро“.
После Младенов, който не обича да се шуми около него, имаше среща с изпълнителния директор на „железничарите“ Мартин Йорданов. Тепърва ще води разговори с треньорските екипи. Чака го и кратка ваканция на морето, казаха за „Утро“ от ФК „Локо“.
Бившият футболист на „Локо“ и „Етър“ /Велико Търново/ живее от години в САЩ. В Америка игра няколко сезона за тима на „Рочестър“. След това предпочете да остане в Щатите със семейството си, където развива бизнес.
„Утро“ бе първата медия, която разкри, че Стоян Младенов изявил желание да помага финансово на „Локомотив“. И инвестициите му, доколкото ни е известно, са вече факт.  
В същото време се разбра, че „Локо“ ще картотекира още един футболист. Става дума за юноша на „Дунав“.
В събота „железничарите“ ще изиграят първия си мач от новото първенство на Североизточната Трета лига. Те ще гостуват от 18 часа на „Волов“ /Шумен/.