По 2 лева ще са билетите за домакинските мачове на „Дунав“ през новия сезон в първенството на Североизточната Трета лига. Първите пропуски ще бъдат продадени тази събота, когато русенският отбор ще посрещне от 18 часа на базата в „Здравец“ отбора на „Рилци“ /Добрич/.
„Смятам, че цената на билетите е нормална. Ние не сме богат клуб, така че всяка помощ от феновете ще е добре дошла. Направи ми впечетление, че през миналия сезон дори длъжностни лица си купуваха талони, въпреки че имат право да влязат безплатно стадиона. Този малък голям жест показва отношение към нашия клуб. Дано новата вълна на пандемията ни подмине, защото едно ново затваряне на трибуните ще ни лиши и от моралната, и от материалната подкрепа на публиката, а ние имаме нужда от всеки лев. Продажбите на билети няма да ни оправят финансово, но все са помощ“, каза за „Утро“ говорителят на клуба Деян Йорданов.
Тази седмица ще бъдат картотекирани още четирима футболисти - Александър Виденов, Мартин Иванов, Даниел Николов и централният нападател Александър Кирилов, който след операцията на коляното ще започне подготовка едва към края на есента.
В същото време се разбра, че двама от талантите в дунавската школа са се завърнали в Русе. Лятиф Латиф и Константин Митев бяха силно желани от треньорския щаб на „Лудогорец“ и заминаха за Разград. След месец обаче били изненадващо освободени. Латиф вече тренира с отбора на „Локомотив“ /Русе/, а Митев бил на път да се откаже без време от футбола.
„Говорих с Константин и го поканих да се завърне при нас. Той ми обясни, че бил разочарован от развитието на събитията. А е талантлив играч, рано му е да се отказва толкова лесно. Дано да премисли и отново да стане част от „Дунав“, коментира за „Утро“ треньорът Мартин Цирков.