Истински кошмар преживели хора, които вчера сутринта се опитали да пропътуват неголямото разстояние от Червена вода до областния и общински център. 
„В седем без петнайсет на спирката вече се бяхме събрали доста хора, които чакахме да мине автобусът в седем и десет, както е по разписание. Той не дойде изобщо. В 8 часа мина един микробус, който беше така претъпкан, че един от пътниците се беше подпрял на предното стъкло до шофьора. Съответно, микробусът изобщо не спря в Червена вода. След това се зададе друг автобус - той подмина спирката, отдалечи се и спря, само за да слезе кондукторката. И отпраши. И така, в 9 сутринта най-после пристигна автобус /също пълен!/, който натовари множеството от Червена вода“, разказа жена, която бързала сутринта за работа в града. 
Хората, освен че се изнервили от дългото чакане, стояли направо под палещите още от сутринта лъчи на слънцето, като постепенно губели надежда, че ще успеят да стигнат до Русе навреме. Всички бързаха - кой за работа, кой за лекар, кой с други ангажименти, добави русенката. По някое време и жажда взела да мъчи чакащите, сред които имало и деца. Никой не си носеше вода - нали отиваме да вземем автобус по разписание и след това за двайсетина минути сме в града, каза жената. 
Разбира се, никой не давал никакви обяснения на хората какво и защо се случва. В автобуса в девет часа, където успяхме да се качим, вътре народът беше направо един върху друг, кой с маска, кой без маска - никакви предпазни мерки, никакви ограничения, а пък постоянно се съобщава, че започва четвъртата вълна на пандемията, добави възмутената жена. 
Тя, както и други хора, които са избрали да живеят в близкото до Русе село, а да работят в града, се притесняват и какво предстои след 15 септември, когато много деца от селото трябва да ходят на училище в Русе. Това, което преживяхме, е истинско безобразие - и много се надяваме Община Русе да вземе незабавни мерки, за да не се повтарят такива кошмарни и нездравословни ситуации, завърши тя.
Община Русе проверява сигнала, превозвачът обаче вероятно е от Кубрат.