„Този медал ми струваше много лишения, много труд. Искам да благодаря на своя съпруг за търпението и всеотдайността му. Посвещавам победата на българския народ. Смятам, че сме една силна нация, доказала се във времето“, заяви в тв предаването „Тази сутрин“ олимпийската шампионка в бокса Стойка Петрова. 
Тя разказа и как след контузията преди години мислела да се откаже от спорта, защото смятала, че вече е на възраст, но съпругът й и треньорът й в „Локомотив“ /Сф/ я убедили да продължи напред.
„Със Стойка се познавахме от 2012 година. Учех задочно в Русенския университет. Срещнахме се по коридорите на една сграда. Харесвах бокса, но не той ни събра. Събра ни една случайна среща, погледите ни се преплетоха. Казахме си, че ще бъдем гаджета, после дойде финалът на европейското. Предложих й годежен пръстен, после сватба. Много приятели се шегуват: „Тя бие ли те? Слушаш ли я?“. По никакъв начин не се притеснявам, че избрах жена-боксьорка. Горд съм, че срещнах точно нея, с нейния характер, воля, всеотдайност, отношение към приятели, роднини“, обясни съпругът й Борил.