Ново блестящо представяне записаха бъдещи виртуози на пианото и цигулката, които в момента са ученици в Националното училище по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“. Младите русенски таланти участваха в Третия международен музикален конкурс, който се проведе в Трявна в рамките на „Трявна Арт фестивал 2021“. 
Учениците от класа на преподавателката по пиано Красимира Иванова бяха доста многобройна група и всички бяха оценени високо. Трио „Манифик“ - Аника Георгиева, Ивана Москова и Мейи Ван бяха класирани на първо място. Индивидуално русенските ученици взеха още две първи награди - за Дарен Ехранов и Неда Москова, една втора - за Анника Георгиева, и две трети - за Кайли Ван и Мейи Ван. 
С успехи се поздравиха и две от ученичките от класа по цигулка в НУИ на Галина Карааргирова. Елвина Стоянова спечели първа награда, а Андреа Петкова - втора. Тяхната преподавателка благодари сърдечно на пианистката Албена Стоянова за работата с момичетата. Галина Карагирова изрази специална признателност и към русенката Лъчезара Делчева, която в САЩ, където живее, е създала благотворителната организация „Детство мое“ - Лъчи Делчева е организирала и спонсорирала записите на двете млади цигуларки, които участваха онлайн в тревненския конкурс. 
Малките пианисти участваха на живо в артистичното състезание в балканския град. В концертната програма на фестивала се изяви и русенският хор „Проф.Васил Арнаудов“.