Цели 6 години - такова бе присъствието на Стойка Кръстева като звезда на боксов клуб „Русе“. През това време тя бе флагман на тима, който печелеше през всеки сезон отборната титла на България. Още не беше омъжена и носеше бащината си фамилия Петрова. Мина през какво не не - контузия я извади за две години извън ринга, но се завърна по-силна и с вълчи глад за победи, който я изведе до вицетитла от световното първенство. Днес е най-категоричната олимпийска шампионка!
Стойка стана състезателка на БК „Русе“ през 2012 година и тръгна към София, след като се омъжи - през зимата на 2018-а. Дойде по покана на изпълнителния клубен директор Илия Сяров, а тренираше под ръководството на Павел Сяров. През този период стана и европейска шампионка. Неслучайно бе избрана през 2014 година за Спортист номер 1 на Русе в анкетата с десетилетни традиции на „Утро“ и Община Русе. Медиите бяха категорични, че е над всички и й присъдиха 146 точки. Колко бе категоричен успехът показва резултатът на номер 2 в класирането - клубната й съекипничка Севда Асенова, която завърши с 86 точки.
Но Стойка не беше само състезателка - когато бе извън ринга заради травмата, бе и треньорка на младите състезателки от БК „Русе“. Една година работи и като наставник под егидата на Ученическата спортна школа.
И нещо много важно - не са много спортистите, които могат да се похвалят с толкова висок интелект. Когато човек я слуша как говори, може да си помисли, че насреща стои преподавател по дипломация - точна, ясна, с подредена мисъл и чисти изречения. Такава е и на ринга - целеустремена и директна. 
Сега много медии /дано не е умишлено/ забравят като че ли за нейното русенско време, когато несъмнено надграждаше класата си. Все пак ангажимент от 6 години за клуб „Русе“ не е никак малък период. Затова ще си позволим да отбележим с радост и гордост, че частица от този златен медал в Токио бе изкована в тренировъчната зала „Дунав“.