Джаз трио „Петък 13-и“ е избрало августовския си имен ден за среща с русенските поклонници на джаза. На 13 август, в петък, тримата музиканти, възпитаници на легендарното русенско Музикално училище - Сава Бояджиев, ударни, Илия Игрибозов, контрабас, и Тодор Стефанов, пиано, ще се съберат в Макс клуб от 21 часа. Срещата в родния град и страстта и на тримата към джаза им подсказват идеята да направят едно джаз соаре на русенските фенове. Триото ще изпълни стандарти от „Hard bop“ и модерната ера на джаза.
Тодор Стефанов е завършил класическо пиано в Националната музикална академия „Проф.Панчо Владигеров“ и джаз/поп в Кралската консерватория в Брюксел. Изнася концерти в Белгия, Холандия, Франция и Великобритания с участия в „Brussels jazz Marathon“; „Bataclan“; „The Music village“; „Sounds“; „Under the bridge“ и др. Работи и като композитор, аранжор, студиен музикант за свои и чужди проекти, а също и като преподавател по пиано.
Сава Бояджиев е барабанист, тимпанист и педагог, завършил е академията „Проф.Панчо Владигеров“ и университета на Южна Флорида в Тампа. Любовта му към джаза започва с концертите на квартет „Русе“ (Петър Петров, Стайко Стайков, Александър Петров, Илко Петров). Концертирал, записвал и участвал в джем сешъни в повече от 20 държави на 4 континента с множество музиканти, сред които: Джеф Берлин, Рой Харгроув, Франсиско Де Ларея, Санжай Дивеча, Луи Банкс, Васундхара Вий, Шибил Бенев... Сава Бояджиев е единственият чужденец, номиниран от списание „Rolling Stone“ - Индия в категориите „Най-добър барабанист“ и „Най-добър албум“.
Илия Игрибозов е също е възпитаник на НМА „Проф.Панчо Владигеров“. Дългогодишен контрабасист в Русенската опера и преподавател по контрабас и бас китара в Националното училище по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“. Любител на джаза, смело се впуска из необятните дълбини на джазовите хармонии.