Постоянен арест постанови вчера Окръжният съд за 43-годишния В.П. от Николово, обвинен в извършването на грабеж на дамска чанта от възрастна жена в подлеза до Централна гара на бул.“България“.
Грабежът стана 28 юли малко преди 18 часа. 69-годишна жена слизала по стъпалата, когато била блъсната към стената от непознат, който издърпал дамската й чанта и побягнал към гарата. Малко след това пенсионерката успяла да излезе и видяла извършителят на грабежа да рови в чантата й и да изхвърля вещи от нея. След като я видял, бандитът избягал, а жената подала сигнал на тел.112. След кратко издирване рецидивистът е заловен.
Адвокатът поиска от съда по-лека мярка за грабителя, за да може да се грижи за възрастните си майка и баба, но прокурорът подчерта, че посегателството е извършено в условията на опасен рецидив. В.П. е осъждан вече два пъти за грабеж с убийство, за което е изтърпял присъда от 15 години затвор. След излизането си на свобода е извършил кражба от жилище, за която пак е бил зад решетките до 16 август миналата година.
В крайна сметка В.П. остана в ареста. Ако бъде признат за виновен, го чака наказание от пет до петнадесет години затвор.