Русенската фирма за производство и ремонт на локомотиви „Експрес сервиз“ увеличава капацитета си с изграждане на още едно хале, за да може да поеме увеличените поръчки, научи „Утро“. Към съществуващото хале за ремонт на локомотиви ще бъде добавено разширение от 3300 кв.м с още коловози, което ще позволи на компанията да извършва едновременна работа по повече машини.
„Налага се да се разширим заради нарасналите запитвания, основно от чужбина. Напоследък поемаме по-големи и по-дългосрочни ремонти, които отнемат по 3-4 месеца. Времето на престой на машините се увеличава и просто нямаме място. Имаме много поръчки, изпълняваме една голяма за „Порт Рейл“, пращаме нов локомотив към „БМФ Порт Бургас“, поемаме за ремонт повече локомотиви на БДЖ, обясни зам.-управителят на „Експрес Сервиз“ Цветелин Колев. 
Русенската компания е национален лидер при ремонтите на локомотиви и е единственото предприятие, произвеждащо нови локомотиви в България. Основната й дейност е съсредоточена в завода на гара Образцов Чифлик, където разполага с терен от 200 декара. Производството на малки маневрените локомотиви с дистанционно управление на фирмата е едно от най-иновативните в региона с продажби на множество пазари в Европа, Азия и Африка. 
„Експрес сервиз“ обяви поредната си иновация с пускането в експлоатация на първия акумулаторен жп трансбордьор (платформа, чрез която локомотивите могат да се местят от един коловоз на друг). Той е изцяло конструкция и изработка на русенската фирма. Технологията дава автономност на операциите дори при изключено електрозахранване, като се избягват и проблемите с размотаването на кабели или токоснемането на открито.