Популярната стара градска песен /тя всъщност е авторска, но отдавна се смята за градски фолклор/ „Драгиева чешма“ е сред 25-те изпълнения, които се състезават за участие в русенския Грийн рок фест. Парчето е променено по кощунствен за поколенията 70+ начин и бавната мелодия е превърната в хеви метъл звук, предназначен за внуците и правнуците на онези, които някога са я пели на маса. С експеримента се е нагърбила известната група „Орендъ“, чийто специалитет е различният прочит на българските народни песни, предназначен за младата публика.
Останалите 24 кандидатстващи за единственото свободно място на сцената са от цялата страна, има и състави от Румъния и Сърбия. Линкове към всички песни са качени във фейсбук страницата Green Rock Fest Association, ще победи тази, която получи най-много харесвания. Освен това тя ще получи и професионално заснет от екипа на „Арена медия“ видеоклип. Гласуването ще бъде отчетено след седмица - в 21 часа на 10 август. 
Традиционният рокфестивал ще се проведе на 11 и 12 септември и ще събере на централния площад в Русе различни изпълнители, сред които блестят вокалистът на „Рейнбоу“ Дуги Уайт, суперпрофесионалистите от „Кикимора“ и вечните любимци „Фактор“. В програмата са включени и различни съпътстващи събития.