Автомобил на пицария за разнос на поръчки по домовете изчезна в неделя, докато шофьорът доставя поръчаната храна.
Служебната „Тойота Ярис“ била паркирана на бул. „Цар Освободител“ около 15.30 часа и оставена с ключ на контакта. След като занесъл поръчана пица обаче, шофьорът не я открил и след продължило малко повече от час трескаво издирване, подал сигнал на тел.112. Полицията намерила колата зарязана на ул. „Асен Златаров“ близо до операта с отключени врати и ключ на контакта. По всичко личи, че някой, вероятно младеж, е решил да си вдигне адреналина с едно кръгче с брандираната кола. Вероятно обаче по време на приключението си е оставил доста следи, които ще отведат при него разследващите.
Това е вторият такъв случай през последните три месеца. В края на май „Тойота Ярис“ за разнос на храна по домовете изчезна по идентичен начин - след като бе оставена на ул. „Студентска“ пред заведението, което обслужва, с ключ на контакта. Тогава автомобилът също бързо беше намерен без щети и липси, но на ул.“Батак“. Бързо беше издирен и „шегаджията“ - 24-годишен мъж от кубратското село Сеслав, който само преди 3 дни бил освободен от затвора.
Оставянето на автомобилите отключени и с ключ на контакта е редовна практика при доставка на храна, но това може да се превърне в сериозен проблем за собствениците им. Дори и с полица за пълно „Каско“ застрахователите не носят отговорност при кражбата им при такива обстоятелства.