Новите търговски комплекси, които се строят в момента, ще поразместят магазините на някои вериги в града и ще докарат нови, споделиха неофициално за „Утро“ хора, запознати с плановете на инвеститорите.
Напролет догодина се очаква да заработи ритейл паркът на „Видеолукс“, който ще се разположи на терена на бившия завод „Петър Караминчев“. В ход е и изграждането на търговския център, който „Проект Русе“ строи до „Арена Русе“ с помощта на хора близки до „Интис“.
Вероятно най-добрата за русенци новина е предстоящото стъпване в града на веригата за спортни стоки „Декатлон“. Тя ще бъде в един от най-големите магазини в ритейл парка, така че любителите на туризма и най-популярните спортове ще могат да пазаруват от едно място почти всички необходими артикули, и то на приемливи цени. Веригата отдавна има планове за Русе, но пандемията ги отложи. Сега по всичко личи, че те най-после ще се реализират. В ритейл парка ще има и още един магазин на „Лидл“, а вероятно и на „Технополис“, на която верига „Видеолукс“ е собственик.
Конкурентите от „Техномаркет“ също не стоят със скръстени ръце. Веригата за бяла и черна техника ще отвори втори магазин в търговския център, който ще се строи до „Арена Русе“. В края на юли проектът мина през РИОСВ и остава само Община Русе да издаде необходимото разрешително за строеж. Според проекта сградата ще има застроена площ от 6202 кв.м, върху които ще се обособят седем магазина. Пред тях ще има открит паркинг за 180 автомобила.