Ново арт предизвикателство отправя сдружение „Дунавско сияние“. То организира тридневен уъркшоп „ЛендАрт Творителница“ от 13 до 15 септември в зала „Галерия“ на Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Инициативата е част от проекта „Приказният свят на природата-2021“, финансиран по Програма „Култура“ на Община Русе.
В работилницата могат да участват ученици от 1 до 12 клас с интерес към приложното изкуство. Водеща ще бъде столичната художничка Цеца Георгиева, председател на журито на онлайн конкурса „Приказният свят на природата“ и известна с работата си в областта на лендарта (ландшафтно или пейзажно изкуство).
Заниманията ще протичат в три ателиета: „Еко фантазия“ (създаване на творби от рециклирани материали), „Еко бижутер“ (украшения от листа, шишарки, жълъди, миди, охлювчета, камъчета) и „ЛендАрт“ (пространствена арт инсталация от природни материали в градска среда).
Желаещите да се включат в работилницата трябва да заявят това до 6 септември на e-mail: [email protected] или на фейсбук страницата на сдружение „Дунавско сияние“.