„На едно от обученията в Глоджево един от педагозите идва и ми казва „Давай, кажи си, за да свършваме по-бързо“, а същият този човек после се връща три пъти да ни каже каква полза е имал от обучението за работата с деца. Педагогическите специалисти очакват поредната лекция, но възторжено после споделят радост от това, че обученията, които провеждаме, имат изцяло практически характер“, разказа управителя на Българо-румънския трансграничен институт по медиация /БРТИМ/ Ивайло Иванов за последният им проект „Мултикултурната класна стая - мотивация, квалификация и успех“. негов гост беше началникът на РУО Росица Георгиева.
Работата по започналия в края на миналата година проект, в който са обхванати 13 учебни заведения в Русе и областта, продължава. Провеждат се обучения за повишаване на професионалната компетентност на учители, директори и други педагогически специалисти. Целта е да се обхванат 255 педагогически специалисти и тя напълно се покрива с интереса на педагозите към проекта.
В проведените досега занятия най-често повдиганата тема е онлайн обучението и работата с деца в дигитална среда, споделят от сдружението. Други важни теми са работата с агресивни деца и такива с нарушена концентрация, както и връзката и взаимодействието с родителите.