Началникът на отдел „Противодeйствие на криминалната престъпност“ главен инспектор Петър Ванев оглавява районното управление в Две могили. 
Петър Ванев беше назначен за началник на Криминална полиция през 2019 година, след като бившият й шеф Николай Кожухаров изненадващо се пенсионира. За тези две години под негово ръководство криминалистите в ОДМВР нанесоха няколко удара на престъпността в Русе. По-знакови от тях са разбитите големи наркооранжерии в Новград, в бившия КТМ, в Силистра /където русенското участие бе ключово/ и в Бяла преди седмица. Разкрити бяха и десетки крадци на автомобили и на части от тях.
Сега започва нов етап в кариерата му. Постът в Две могили беше овакантен, след като на 3 юни бившият му началник главен инспектор Мирослав Дамянов бе назначен за директор на Областната дирекция на МВР в Русе и беше повишен в старши комисар. В следващите почти два месеца районното в Две могили беше без началник, като длъжността временно се изпълняваше от началника на полицейския участък гл.инспектор Асен Желязков.
Кой ще заеме поста началник на Криминална полиция, още не е ясно, но се спрягат четири имена на криминалисти от двете русенски районни управления.
Това беше последното районно управление без началник в областта. Преди 15 дни овакантеният след пенсионирането на Валери Иванов през февруари шефски пост в РУ Сливо поле беше зает от гл.инспектор Калоян Костов, който дотогава ръководеше полицейския участък в Мартен. По същото време на вакантното място за началник на Ветово пък бе назначен шефът на КАТ гл.инспектор Михаил Манов. Това управление стоя без титуляр, след като бившият му началник Станислав Станчев загина в катастрофа на магистрала „Хемус“ до бензиностанцията „ОМВ“ край Шумен в посока Русе.