Почти всички издигнати палати в бургуджийската махала във Ветово са незаконни и подлежат на събаряне. До този извод са стигнали участниците в акцията в понеделник, в която участваха служители от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/, от Икономическа полиция, следователи и криминалисти.
Проверката беше по образувани вече дела за незаконно строителство на къщи и гаражи и закупени скъпи автомобили от хора, които нямат никакви законни доходи, каза за „Утро“ председателят на Окръжна прокуратура Георги Георгиев.
След започното миналата година производство от КПКОНПИ има разпитани собственици на големи имоти, проверени са и документите и разрешителните им за строеж. Сега строителни експерти са замерили квадратурата на построените палати, пресметнали са вложените строителни материали и са установили, че има постройки, за които са издадени проекти да са 70 кв.метра, са издигнати с разгъната площ от 300-400 квадрата. За незаконните квадратури дирекция „Строителен контрол“ в Русе ще издаде разпореждания до кмета на Ветово да предприеме действия по събарянето, допълниха участници в проверката.
Икономическа полиция пък продължава да рови откъде тези хора имат пари за построяването на замъците и за купуване на скъпи автомобили, след като на практика не работят и нямат никакви законни доходи. Резултатите ще бъдат предадени на Окръжна прокуратура.