„Не бива да правим генерални изводи след мача срещу юношите на „Спартак“ и победата със 7:1, защото този съперник не е критерий, по който можем да оценим докъде сме стигнали. Важното е, че момчетата играха с голямо желание и че всеки искаше да се докаже. По-сериозният тест ще е утре, когато ще гостуваме за проверка срещу „Спартак“ в Плевен. Първоначално мачът със спартаковци трябваше да се играе в Русе, но решихме, че ще е по-добре, ако проверим формата си като гости. Още по-сериозното контролно ще е домакинската среща тази събота срещу втория отбор на „Стяуа“ /Букурещ/. Тя ще започне в 18.30 часа на базата в „Здравец“, коментира за „Утро“ треньорът в „Дунав“ Мартин Цирков, който замина вчера за курсове при обучението си за получаване на лиценз „А“. 
Той добави, че привличането на Мирослав Георгиев може да се счита вече за сигурно. Русенецът Георгиев, продукт на школата на „Лудогорец“, игра последно за „Спартак“ /Варна/.
„Ръководството на клуба се разбра с него и той ще бъде картотекиран. Миро показа в контролите добър футбол“, обясни Цирков.
На въпроса как ще се процедира с дошлите на проби други футболисти като Томи Александров и Мартин Иванов например, треньорът каза, че на този етап ще продължат да тренират с отбора, но че решение за тяхното бъдеще ще бъде взето след мачовете със „Спартак“ /Плевен/ и „Стяуа 2“.