Русенският пилот от отбора на „Дианел Рейсинг“ Йордан Методиев с „Хонда Сивик“ стана победител в Серия „Спорт“ на провелия се вчера по пътен възел „Христо Ботев“ трети кръг от държавното първенство по автомобилизъм на писта.
„При това го направи в най-равностойната серия“, коментира за „Утро“ един от организаторите на състезанието Пламен Панталеев от „Хоби Кар“.
Виктор Несторов от „Хоби Кар“ /Рс/ завърши осми, а ветеранът Румен Коев-Джантата отпадна заради повреда след седмата обиколка.
Надпреварата в Серия „Лада“ бе спечелена от Крум Крумов от „Жико Моторс“, следван от Цветелин Огнянов /“Старт“/ и Владимир Ганев /Дианел Рейси“/.   
Иван Влъчков /“КА Рейсинг Тим“/, който не финишира в първите два кръга, се върна в играта с победа в Серия „Туринг“. Втори и трети се класираха Стоил Неков /АСК „Елена“/ и Димитър Кондев /“Грийн Фокс Мото“/. Русенецът Цветомир Цанков от „Дианел Рейсинг“ зае шесто място. 
72-годишният бургазлия Стоян Апостолов отпадна в самото начало. Той обаче продължава да е водач в генералното класиране за тази серия.
На старт при най-мощните машини в Серия „Макси“ застанаха 7 автомобила. Битката тук бе с предизвестен край още от самото начало с отличната работа на Константин Маршавелов“ от „КА 2“ и неговото „Мицубиши Лансър ЕВО Х“. Румен Киров от екипа на „Старт-М Криводол“ финишира изненадващо втори със „Субару Импреса“, а Илия Царски от „Автоцар“ даде трето време с „Мицубиши Лансър“. Един от фаворитите - Пламен Камбуров, тръгна много добре, но техническа повреда му позволи само да завърши някак състезанието като последен в колоната. 
Състезанието в Русе мина при отлична организация и по традиция пред многобройна публика.