Нелегална печатница за фалшиви пари е разкрита в блок в „Здравец Изток“. До апартамента, който за куриоз е в съседство с една от най-големите печатници в страната „Дунав прес“, полицията стигнала след няколко сигнала за разплащане с фалшиви петдесетолевки в Русе. 
Атакуван е апартамент в началото на ул.“Иван Ведър“, оборудван с всичко необходимо за изготвяне на фалшификатите, както и много неистински банкноти със същите серийни номера като тези, които на шест пъти били вкарани в обращение. Арестувани са двама мъже, докато изработват фалшивите купюри, уточни за „Утро“ окръжният прокурор Георги Георгиев.
Установено е, че в края на миналата година 26-годишният Светлозар С. от Тутракан е наел апартамента, за да се нанесе в него с двете си невръстни деца. Малко след това се сприятелил с русенеца Габриел Г., на 23 г., и двамата оборудвали една стая от жилището за производство на фалшиви пари. Печатарят Светлозар ги изготвял, а Габриел ги разпространявал само нощно време. Първият измамен се оказал таксиметров шофьор, на когото 23-годишният мъж платил сметката си с петдесетолевка собствено производство. На следващия ден водачът отишъл да си купи цигари и продавачката забелязала измамата. На място е повикан екип от Първо районно и така е регистриран първият случай с фалшивите банкноти. После в полицията се получили още пет сходни сигнала от денонощни магазини и малки бензиностанции.
Започналото разследване под ръководството на Окръжна прокуратура е преминало в образуване на дело. В петък Окръжният съд наложи на разпространителя на фалшификатите Габриел Г. постоянен арест по искане на наблюдаващия делото прокурор Мирослав Маринов. Печатарят Светлозар С. е с по-лека мярка, за да се грижи за двете си малолетни деца.