Обявен като грабеж пред МВР инцидент е разкрит, но истината се оказа доста по-различна от първоначалната версия на потърпевшия.
В понеделник ОДМВР съобщи, че в събота през нощта 43-годишен мъж е подал жалба, че е бил ударен в тила пред бл.“Левента“ на бул. „България“, след което му е взет мобилният телефон от трима непознати.
В посочената вечер потърпевшият наистина е бил в заведение с трима младежи. След като се почерпили и тръгнали да се прибират, мъжът и 17-годишен от компанията се скарали и се сбили пред бл.“Левента“. Като видял, че може да отнесе голям пердах, чичкото извадил телефона си, за да се обади в полицията, но тийнейджърът му го изтръгнал, захвърлил го и с един последен удар го свалил на земята. После трите момчета избягали, а битият успял да се добере до телефона си и позвънил на тел.112.
 Пристигналите на място униформени от Първо РУ не открили никого, но по телефонния номер открили къде живее собственикът му и отишли в тях. Там той разказал измислената история с грабеж, като посочил къде живее момчето, което му нанесло побоя. Оказало се, че то е стар познайник на полицията заради побоища и кражби и е задържано в ареста с постановление на Районна прокуратура.