Държавата похарчи през последните 5 години по програма „Олимпийска подготовка“ 33 951 638 лева, пише „Монитор“. От парите са се облажили 20 федерации, лансирали пред спортното министерство списък с „елитни спортисти“, бъдеща сила на Олимпиадата в Токио.
Срещу близо 34 милиона лева страната ни ще прати в японската столица общо... 42 състeзатели! 45 души ще е групата от треньорски, медицински и ръководни екипи. За да осигури техния олимпийски комфорт, държавата превела допълнителни 800 000 лева. 
При планирането на петгодишния цикъл до Токио, министерството заложило спечелването на 76 квоти! Излиза, че през този период подготовката на всеки от 42-та ни пратеници е струвала 808 372,34 лева или 161 674,47 на година.
Вярно, че до елитния спорт днес не може да се стигне със стотинки в джоба. Срещу добрите пари обаче резултатите ги няма. Дай боже, да не сме прави, но нямаме и големи надежди за радост в Токио. Най-много да бъдем отсрамени с медал от някоя състезателка по борба. И от художествената гимнастика. За отличие от друг спорт не се сещаме. Дали пък няма да дочакаме приятна изненада? А дано, ама... както се пееше в един летен хит.