Ученици от Професионалната гимназия по селско стопанство „Ангел Кънчев“ в Образцов чифлик трупат нови познания в сферата на земеделието, зеленчукопроизводството и зелените екосистеми в Испания. След като миналата година група гимназисти проведоха едномесечна практика в испански ферми и селскостопански масиви, това лято друга група от ПГСС отново е на Пиренейския полуостров благодарение на втори проект по образователната програма „Еразъм“. 
Учениците заминаха за Севиля преди седмица и множеството снимки, които изпращат до училището в Образцов чифлик, недвусмислено показват колко полезно и интересно е тяхното испанско приключение. 
Още от първия работен ден на полето русенските гимназисти получиха адмирации от домакините в Севиля, които останаха доволни от трудолюбието и вещината на своите млади помощници. Сред натрупаните впечатления на учениците са фермата за хумус, който се използва за облагородяване на почвата, резерватът за специални коне, които се отглеждат във вода, работата в зеленчуковите градини, овощната градина и  хидросистемата в Аграрния университет в Севиля. Особено запомняща се е била разходката в парка Алмира, който се простира на 130 хектара, като гимназистите от Русе са посетили и фирмата, която поддържа зелените площи и дърветата в парка. Към фотоколекцията си учениците са прибавили снимки на редки дървета и растения, на машинния парк, на специалисти, които са им разказали как се осигурява поддръжката на това богатство. 
През вчерашния ден гимназистите посетиха увеселителен парк край Севиля, където изпробваха високоадреналинови развлечения, които русенци очакваха от атракциите на Уолтопия. Екстремни полети с въже, преминаване по въжена стълба през дърветата и стрелба с лък подложиха на изпитание сръчността и уменията на момичетата и момчетата.