Бившият депутат Георги Стоилов, който през 2017 година влезе в Народното събрание благодарение на вече невъзможния с новата система за отразяване на преференциите феномен 10/10 и заседава в парламента заедно с Пенчо Милков да избирането му за кмет през 2019 година, е новият шеф на общинската дирекция „Инфраструктура, строителен и инвеститорски контрол“.
40-годишният Стоилов за около година е бил директор на Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“, от 2006 до 2013 година е работил във ВиК, има опит и в строителството. Завършил е и две магистратури в Русенския университет „Топло- и газоснабдяване“ и „Индустриален мениджмънт“. Името му нашумя в цялата страна след ареста на по-големия му брат Илия Стоилов през есента на 2017 година, който впоследствие бе осъден на 7 години затвор на първа инстанция в Специализирания наказателен съд като лидер на престъпна група за изнудване и лихварство. Стоилов-старши, сочен като лидер на група, наречена на името на заведенията му „Монарх“, успя да се измъкне от правосъдието след пускането му от ареста, но на 2 февруари бе задържан в Чехия.
Георги Стоилов беше на пето място в листата на БСП за редовните парламентарни избори на 4 април, след това не участва в кампанията за извънредния вот на 11 юли.