Образователният център „Диалог“ вдигна още летвата на отличните резултати, които постигат вече традиционно децата, които посещават заниманията по различните учебни дисциплини. В тази трудна година, когато отново се наложи те да останат дълго време вкъщи и да учат онлайн, успяхме не просто да задържим нивото, а още да го повишим, каза за „Утро“ една от създателките на центъра Цветелина Цветанова. 
От 110 деца, които са усъвършенствали подготовката си за Националното външно оценяване по български език и литература, 32 момичета и момчета са отличници - с резултат между 96 и 93 точки. Средното постижение за страната е 54, а при нас в „Диалог“ то е 75, уточни Цветанова. Самата тя е преподавател по български език и литература и е много благодарна на колегите си Доротея Александрова, Галя Гиндянова и Иво Братанов, които са помогнали на учениците да преодолеят дефицитите на онлайн обучението и да се представят блестящо на изпитите. Повечето от седмокласниците, които са част от голямото семейство на „Диалог“, са приети по първо желание в гимназиите, каза Цветелина Цветанова. 
Завчера ученици и преподаватели се събраха на предваканционно тържество в една от залите на библиотека „Любен Каравелов“. Децата получиха грамоти и поздравления, а всички се почерпиха с торта, която също е част от „диалогичната“ традиция за края на учебната година.