Официалното разпределение на депутатските мандати потвърди прогнозите от втория ден след изборите. На 11 юли първата политическа сила в избирателния район „Има такъв народ“ е спечелила 3 мандата, подгласниците от ГЕРБ-СДС - два, а БСП, „Демократична България“ и ДПС - по един.
Вече и поименно са ясни седем от осемте нови депутати.
Партията на Слави вкарва в парламента Светлин Стоянов, Валентин Георгиев и Билян Кършовски.
ГЕРБ изпраща в София Красен Кралев и Десислава Атанасова.
БСП ще разчита на Крум Зарков, който обаче първо ще мине през местен вот на доверие /материалът за това публикуваме отделно/.
Безалтернативни за „Демократична България“ и ДПС са Стефан Тафров и Бюрхан Абазов.
Колебанията, които днес трябва да бъдат изчистени, са дали вторият в листата на ИТН Валентин Георгиев ще използва мандата си от Русе, или ще предпочете този от Кърджали, където е водач на листата и също печели. Ако избере южния град, в Народното събрание ще влезе 50-годишният ортопед д-р Алпер Мурадов, роден в Свищов, завършил Английската гимназия /както и първите трима в листата/ в Русе, завършил е медицина и множество специализации в чужбина. Работи в столичната болница „Света София“.
Първите двама в листата на ГЕРБ - Красен Кралев и Десислава Атанасова, ще бъдат депутати от Русе, потвърди пред „Утро“ бившият спортен министър.
„Поел съм ангажимент като водач на листата от Русе и аз ще представлявам каузата за развитието на Русе в Народното събрание“, коментира решението си  Кралев.
Десислава Атанасова спечели като водач на листата и в Разград, но ще даде път на доскорошния областен управител Гюнай Хюсмен.
Днес е срокът, в който всички избрани в два района народни представители трябва да заявят в ЦИК откъде ще влязат в парламента, за да се състави поименен списък на новите депутати.