Русе ще бъде домакин на четвъртия кръг от държавното първенство по автомобилизъм на писта. Първоначално стартът на затворен маршрут беше планиран за 19 юни, но после се получи някакво разминаване и бе потвърдена друга дата - 24-25 юли. Заради пандемията от коронавирус градът ни пропусна надпреварата през миналата година.
Основен организатор на кръга е Пламен Панталеев, дългогодишен пилот, собственик на фирма „Хоби Кар“, дилър за Северна България на автомобилите „Фолксваген“ и „Ауди“. 
„24 и 25 юли не са най-добрите дни за такъв старт, защото се очертава много горещо време, но ако пропуснем и тези дати, Русе няма да е домакин скоро на такова сериозно състезание. Като цяло сме напреднали доста с организацията. В нея се включиха доста млади хора. Кметът Пенчо Милков помогна много. Единствено ни остава да чакаме документ от София, с който да ни се разреши грижата за безопасността на движението“, обясни Панталеев за „Утро“.
А той ще се включи от утре като един от участниците в рали „Твърдица“. Русенецът ще се състезава в клас „Е“ зад волана на „Фолксваген Поло“. 
„Бях сложил край на състезанията, но тръпката си е тръпка и реших да се върна, повече - за да се забавлявам. При това класиранията ми са добри“, заяви Панталеев.
Той ще е единственият русенски пилот в рали „Твърдица“.