Клиентите на „Енерго-Про“ от Русе вече имат издадени междинни фактури за консумираната електроенергия, съобщиха от електроразпределителното дружество. Те са за по-малки суми, тъй като отчетеният период е по-къс, за около 15-20 дни. 
От 1 август „Енерго-Про Продажби“, променя крайните дати за плащане на консумираната електроенергия от битови клиенти заради новия график за отчитане на тока, който влезе в сила от 1 юли.
Междинните фактури няма да доведат до увеличаване на дължимата от клиентите сума за периода и ще бъдат формирани на база реално консумираната електроенергия. Крайният им срок за плащане в зависимост от групата на фактуриране е 23 юли или 20 август. В случай че клиент има затруднение да погаси задължението си в този срок може да се възползва от възможността за разсрочено плащане. За целта е необходимо да подаде искане в клиентски център, в което да отбележи, че причината за затруднението е промяната в крайната дата на плащане. Такива искания ще бъдат разгледани с приоритет, казват от дружеството.
 Следващото отчитане на консумирана електроенергия ще е по новия график, като считано от август крайните дати за плащане ще бъдат 5-о, 15-о, 20-о или 24-то число на месеца, в зависимост от това в коя отчетна група попада съответният клиент. Индивидуална справка за новата си крайна дата за плащане от август, както и за крайната дата за плащане по издадена междинна фактура, клиентите могат да направят на https://energo-pro-sales.bg/bg/za-klienta/klienti-na-reguliran-pazar/grafik-za-plashtane-na-elektroenergija.