В Художествената галерия е подредена изложба,  посветена на 110-ата годишнина от рождението на един от старите русенски майстори - художника Борис Василев. Тя включва творби от колекцията на галерията - портрети, фигурални композиции, натюрморти, пейзажи.
Борис Василев е роден на 11 януари 1911 година в Русе. Следва живопис в Художествената академия в София, завършва през 1938 г. при проф.Никола Маринов. Член е на Съюза на българските художници и е един от основателите на Групата на художниците в Русе. Преподавател в много русенски училища, Василев е вдъхновил няколко поколения местни творци. В областта на пространственото оформление и графичния дизайн създава и изпълнява множество проекти на кабинети по химия, биология, физика. Печели Международен конкурс за оформление на Панаирната изложбена палата в Белград. Любими негови техники са маслената живопис, температа, акварелът и пастелът. 
По-голяма част от картините във фонда на галерията постъпват след участия на автора в Окръжни художествени изложби, други от Есенни салони на русенското Дружество на художниците, самостоятелни изложби, а също и от  дарения от русенските художнички Виолета Радкова и Людмила Иринова.