Ръководството на волейболен клуб „Дунав“ подаде заявка вчера във федерацията, с която потвърди участието на представителния отбор в новото първенство на Суперлигата. Крайният срок за предоставяне на съответната документация изтича утре. 
Както „Утро“ писа, новият формат на шампионата ще включва две групи с по 8 отбора. Според добре осведомени източници тази схема може и да удари на камък, защото зреят подозрения, че някои клубове няма да са подготвени финансово и ще се откажат от участие. Всичко всъщност ще стане ясно на 15 юли, когато централата ще преброи подадените заявки.
Очакванията са, че първите мачове от новото първенство ще се играят около 20 октомври.
Как и дали селекцията в „Дунав“ върви, след като стана ясно, че Петър Дочев ще е старши треньор на отбора? По тази тема липсва всякаква яснота, а Дочев все още не е идвал в Русе. 
Либерото на „Дунав“ Симеон Добрев се завърна от лагера на националния отбор със състезатели до 21 години. Държавната гарнитура изигра два контролни мача като като гост на Италия. Симеон пропусна първата среща, но бе титуляр във втората.
Младежкият национален тим се готви за участие на световно първенство, домакини на което ще са България и Италия. Нашите момчета са в група с Полша, Бахрейн и Куба.
В същото време стана ясно, че преминалият в „Хебър“ Дейвид Кръстев бе картотекиран от пазарджиклии за мачовете от Шампионската лига.