„Дженерали застраховане“ АД да плати 45 000 лева обезщетение на пострадало в тежък инцидент младо момиче и да добави към тях 1280 лева, похарчени за лечението, реши Окръжният съд.
Трагичната катастрофа стана на 19 декември 2019 отекна в цялата страна.
43-годишният тогава Данаил Тодоров по прякор Кърлежа от пловдивското село Чоба, навъртял до това произшествие 10 присъди и шофиращ над 20 години, без никога да е имал книжка, чествал именния ден на баща си - Никулден по стар стил. На празника в апартамент в квартал „Родина“ били съпругата му, 17-годишната му доведена дъщеря Теменужка Н. и невръстният му внук на година и седем месеца. Малко преди 21 часа Данаил, макар че бил солидно почерпен, натоварил семейството си в БМВ и потеглил към роднини в „Чародейка“. Въпреки молбите на жена му да намали скоростта, натискал смело газта, докато автомобилът не се унесъл и се забил с над 90 км/ч в бетонната колона на моста.
При удара детето загуби живота си, а жена му Мария и Теменужка получиха различни счупвания. Шофьорът също пострада и беше лекуван в болница, а няколко дни след инцидента каза през сълзи в съда при постоянното му задържане в ареста, че всичко се е случило бързо и много съжалява.
„Изпуснах волана, завъртя ме на завоя колата, изтървах волана и всичко се случи за бързо, оттам нататък нищо не помня. Съжалявам много, нищо не мога кажа. Това е дете на година и половина, аз го гледам от два месеца“, каза Данаил.
През юли миналата година Данаил се призна за виновен по всички повдигнати обвинения и получи намалена присъда от шест години и осем месеца затвор.
Навършилата междувременно Теменужка, продължаваща да страда от тежки последствия, завела иск за изплащане на посоченото по-горе обезщетение от „Дженерали“, където е застраховката „Гражданска отговорност“, който е напълно удовлетворен. Решението обаче подлежи на обжалване.