„Има такъв народ“ взе още една победа в Русе. Водачът на листата на партията на Слави Трифонов, депутатът от предния парламент Светлин Стоянов, получи най-висок брой преференции от всички участници в кампанията - 2797 души, с 304 повече от 4 април.
Втори е водачът на БСП Крум Зарков, привлякъл личния вот на 1747 души, което е добър резултат, но следва тенденцията на отлив на гласове от лявата коалиция. На 4 април лично за младия юрист са гласували  590 души повече.
На трето място е втората в листата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова с 1621 преференции. Тук прави впечатление петият в листата - областният председател на СДС Драгомир Драганов, който е събрал 1326 преференции и става трети, което в даден момент може да има цената на депутатски мандат. Водачът Красен Кралев има 1227. На добра подкрепа се радва и новият областен лидер на ГЕРБ, 21-годишният Георги Кръстев, избран лично от 1092 симпатизанти. 
Досегашният лидер в преференциите - „Демократична България - Обединение“, отстъпва позицията си в челото. На 4 април водачът на тогавашната листа Митко Кунчев бе над всички с 2636 преференции. Сегашният номер 1 Стефан Тафров, който впрочем беше сред малкото столичани, ангажирали се лично с работа на терен през кампанията в Русе, е посочен от 1432 души и това го поставя на четвърто място по предпочитания в избирателния район.