Русе ще има представител в кабинета, ако парламентът гласува предложеното вчера от Слави Трифонов правителство. За министър на образованието и науката в него е номинирана Наталия Митева, възпитаничка на Английската гимназия „Гео Милев“ и направила забележителна кариера. 
„На 39 години, говори четири езика. Представена като експерт по образованието. Завършила с отличие Колумбийския колеж в Южна Каролина. Има магистратура по „Публични политики“ от Университета в Мериленд, САЩ. Допълнителни квалификации от Колумбийския университет и бизнес департамента на Университета в Оксфорд, Англия. С близо десетгодишен опит в сферата на образованието, иновациите, в преподаването. Активно работи с Колумбийския университет в Ню Йорк за ефективните технологии за преподаване“, гласи представянето й от лидера на „Има такъв народ“.
Наталия Митева работи дълги години във Фондация „Америка за България“, където е програмен директор на „Добро образование и работни умения“. През 2020 година се присъединява към компанията „Телелинк“. Специализирала е „Оценка на въздействието“ към отдела за оценка на Световната банка и е част от международната инвеститорска общност за социално въздействие към департамента по бизнес на Оксфордския университет.
Две седмици преди изборите, на 25 юни, Наталия Митева гостува в своето училище и бе част от първия регионален форум за образователни иновации по Модул 2 на Националната програма „Иновации в действие“. Тя бе и модератор на eдин от панелите, в който ученици и родители имаха възможност да дадат качествена оценка на процесите на иновации в гимназията.