Четири дни с разнообразна музикална програма и различни забавления очакват младите хора в Русе. Ролята на открита сцена се пада на площада пред Съдебната палата.
Началото е тази вечер в 19 ч с атрактивни демонстрации на клуба по ушу към Младежкия дом и СК „Калагия“. Час по-късно започва танцовото шоу на „Millenium Art“, а вечерта ще приключи със изпълнения на клуб „Зумба“, в които може да се включи и публиката.
Вторник е фолклорната вечер, по време на която ще се представят млади русенски таланти. 
В сряда е вечерта на шаха, по време на която ФИДЕ-майсторът Ростислав Раев ще даде от 18 ч едновременен сеанс на всички, които са се записали да играят срещу него в турнира „Сам срещу света“. В 18.30 ч Младежкият парламент организира интересна образователна игра с награди - търсене на съкровища. Най-добрите в нея ще получат наградите си следващата вечер, когято от 18 ч започва големият концерт с водещ ARTi, в който голямата свезда ще бъде DARA.
Паралелно всеки четирите дни от 17 до 21 часа за всички деца и млади хора на центъра на Русе международни доброволци са подготвили забавления като жонглиране, карнавален грим, танци и различни игри.