Садистичен клип в интернет предизвика гневна гражданска реакция в Русе и намесата на полицията и прокуратурата. 
Видеото показва как 18-годишен здравеняк, минал през Спортното училище, където първо тренирал гребане, после сменил дисциплината, поваля на улицата с един удар стоящият като обречен пред него слаб полугол безпомощен мъж. Допълнителна доза възмущение предизвика фактът, че биячът сам е пуснал свидетелството на „геройството“ си, заснето от негов приятел.
В сряда надвечер, ден след излизането на кадрите във фейсбук, пред блок „Колос“, където живее побойникът Н.М., се събра внушителна група младежи, които искаха да му покажат как се е чувствала жертвата му. Той обаче още преди това е бил откаран на разпит във Второ районно.
Побойникът е сирак, загубил е родителите си в катастрофа, живее с баба си. Останал без контрол, често отсъствал от училище, а уличните побои му били специалитет и не за пръв път се хвалел с тях в социалната мрежа. Заради лоша дисциплина накрая бил изключен от Спортното.
„Няма да давам информация, органите на реда са се заели със случая“, бяха единствените думи на потърсената за коментар директорка на училището Деница Великова, преди да прекъсне връзката. 
Когато разбрал, че пред блока го чака разгневено множество, биячът пожелал да остане на сигурно място в районното, докато ситуацията се успокои. Вечерта бил откаран в дома си с две патрулки.
Вчера във фейсбук бе разпространен клип с потърпевшия - бездомник с интелигентен език и меланхолично излъчване, пълна противоположност на вилнеещите по улиците хулигани и вандали с характеристики на примати. 
„Както си беше до мене - един юмрук и се свих... Нищо не съм му казал и нищо не искам да му казвам. Той трябва със себе си да се разбере. Аз съм против насилието. Той тази сила ако я ползва за нещо... Да рисува, да създава, ще го разбера, ама... Аз лично рисувам, така се успокоявам“.
Този кратък разговор, думите и видът на бития, допълнително повишиха напрежението срещу побойника в социалната мрежа.
Пострадалият няма намерение да подава жалба, но държавната правозащита вече действа. По случая е образувано досъдебно производство от Районната прокуратура в Русе, а вече пълнолетният Н.М. е на свобода с най-леката мярка за неотклонение - подписка. Ако бъде признат за виновен, той може да получи до 1 година затвор или пробация.