„Прекалено рано е да се правят каквито и да е заключения, но настроението на първата тренировка ми допадна. Личеше си, че момчетата са жадни за футбол. Освен това явно са работили доста сериозно по раздадените им през ваканцията индивидуални планове, защото изглеждаха прилично във физическо отношение.
Що се отнася до селекцията, няма да правим резки движения. Първите ми впечатления от братята Георги и Станислав Вълчеви са много добри. Георги е с чудесна физика, почти двуметров футболист. Играе като централен защитник. Брат му Станислав е малко по-нисък, но също е здраво момче. Дошлият на проби централен нападател Томи Александров впечатлява с ръста си. А е само на 18 години! С Мирослав Георгиев почти сме се разбрали да играе за „Дунав“. С него ще имаме финален разговор.
Идеята ни е колкото се може повече русенци да бъдат част от отбора ни. Има е едно малко изключение с Атанас Стамболов, на когото държим много. Той е нападател с качества, през пролетта беше много силен. Преди време подхвърли, че иска да се прибере към Пловдив. Помислих, че плановете му са да играе поне за втория отбор на „Ботев“, а и нали пристигна при нас точно от този клуб. Ако беше така, нямаше да имаме нищо против. Оказа се, че тренира със „Сокол“ /Марково/, крачка, която едва ли ще развие качествата му.
Ще говоря с Атанас, за да разбера дали няма да преосмисли решението си и евентуално да се върне в „Дунав“. Дани Братоев вече тренира леко след операцията. Александър Кирилов също се възстановява по план, но неговата травма беше много тежка и ще му трябва време, докато се върне на терена. Алекс е футболист с бъдеще. До контролата със „Спартак“ /Варна/ ще работим основно за кондиция“, коментира за „Утро“ треньорът Мартин Цирков.