Комисията за защита на конкуренцията одобри придобиването на телекомуникационния оператор „Нетуоркс“ от „Виваком“, с което даде зелена светлина за старт на процедурата по промяна на собствеността. За да стане факт сделката, трябва да се направи договореното плащане и да се впишат промените в Търговския регистър, което вероятно ще отнеме още няколко седмици.
Както „Утро“ писа, двете компании постигнаха споразумение за продажбата през май. Сега от решението на КЗК става ясно, че заедно с „Нетуоркс България“ „Виваком“ придобива и неговото дъщерно дружество „Онлайн Директ“ ЕООД, предлагащо интернет в София. В сделката влизат още 100% от „ТВН Дистрибуция България“ ЕООД, държащо правата за излъчване на ТВ програмите в мрежата на „Нетуоркс“, и „Телко Инфраструктури“ ЕООД, занимаващо се с изграждането и поддръжката на телекомуникационни мрежи и поддръжка на компютърни системи.
Свилен Максимов остава собственик на „Май Фай“, разпространяващо телевизия TVN в мрежата на „Нетуоркс“. След новината за продажбата той нееднократно заяви, че условията за досегашните клиенти на „Нетуоркс“ няма да бъдат променяни, като поне на първо време качеството и цените на предлаганите услуги ще останат на досегашните нива.