Футболистите на „Дунав“ се събраха вчера за първа тренировка преди новия сезон в първенството на Североизточната Трета лига. 
На базата в „Здравец“ бяха първите три нови попълнения - Драгош Фирцулеску, дошлите от школата на „Лудогорец“ Георги и Станислав Вълчеви. На проби пристигнаха три нови момчета - бившият футболист на „Дунав“ Мартин Иванов, който игра последно за „Шумен“, Мирослав Георгиев и Томи Александров. 
Георгиев е познат на русенската публика като играч на „Локо“ /Рс/. Той завърши последния шампионат като футболист на „Спартак“ /Варна/.
17-годишният Александров е снажен централен нападател. Той е юноша на „Славия“, но сега идва от школата на нидерландския „Венло“. 
Към групата се присъединиха и три момчета, играли доскоро в отбора на „Дунав“ със състезатели до 17 години. Това са вратарят Даниел Николов, халфът Кристиян Господинов и голмайсторът Радослав Великов.
Новото, но добре познато име в треньорския щаб е Любомир Петков. Той ще има грижа за подготовката на вратарите. Петков работи за „Дунав“, когато наставници бяха Веселин Великов, Малин Орачев и Людмил Киров.
„Целта е ясна - промоция във Втора група. Ще се опитаме да направим отбор от опитни и млади момчета. Няма да бъде лесно, но ще направим всичко, за да завършим на първо място“, обявиха треньорите Мартин Цирков и Ивайло Кирилов.