В 15 секционни избирателни комисии в Русенска област ще има по две машини за гласуване, съобщи вчера Централната избирателна комисия. 12 от тях са в Русе, 2 са в Бяла и 1 - в Новград, Ценовско. 
В Русе секциите с по две машини ще са десет с регистрирани над 800 избиратели и две с над 900. По две машини ще има в три СИК в ОУ „Отец Паисий“, в една СИК в ПГ по дървообработване и вътрешна архитектура, в една СИК в ПГ по туризъм; в две СИК в ОУ „Иван Вазов“, в една СИК в Математическата, една СИК в ДГ „Иглика“ и една СИК в СУ „Възраждане“, които са с над 800 избиратели. Най-големите секционни избирателни комисии с над 900 избиратели, в които ще има по две машини за гласуване, са в ОУ „Иван Вазов“ и в ПГ по туризъм.
В град Бяла секциите с по две машини ще са в административната сграда на „ВиК“ и в начално училище „П.Р. Славейков“. Секционната комисия с две машини в Ценовско ще бъде в Новград в читалище „Христо Ботев - 1927“.
В 19 Русенски многомандатен район ще има 292 секции, в които ще се гласува машинно. От тях 9 са с над 900 регистрирани избиратели, 69 са с над 800 и 82 - с над 700. На фона на тези числа доставката на втора машина за гласуване само за 15 СИК е напълно недостатъчно. Проблем може да се появи пред големите секции, останали само с една машина, ако се образуват опашки пред тях. Рискът е в училищата, в които се помещават няколко СИК с над 700, 800 и 900 избиратели: „Ангел Кънчев“, „Алеко Константинов“, „Васил Левски“, „Никола Обретенов“, Дойче шуле, „Васил Априлов“, „Олимпи Панов“ и Европейското училище.