Осъденият за второ убийство Пламен Парушев от Ветово обжалва наложената му доживотна присъда и иска по-леко наказание. Делото бе гледано в Апелативния съд във Велико Търново, който ще се произнесе до месец.
Първата си присъда за отнет живот Парушев получил през 1997 година. 21 години по-късно историята се повторила в друг вариант, но със същия резултат.
Седем пъти осъжданият Парушев и жертвата Илия Александров били добри познати, живеели ден за ден, прехранвали се с каквото намерят и редовно си пийвали за здраве и разтуха.
Вечерта на 20 септември 2018 година тръгнала като всяка друга, но завършила трагично. Парушев налетял на бой на Илия и безмилостно го налагал с кол по главата. Агресията му се отпушила заради циничните подмятания на Илия към жената на Пламен. Битият бил лекуван в болница и изписан, но на 10 октомври починал. След множество експертизи през лятото на 2019 година беше установено, че именно ударите с кол в главата са довели до фаталната развръзка и Парушев бе прибран в ареста, а на 7 октомври 2020 година се яви пред състав на Окръжния съд. Пред магистратите той изнесе своята версия - че просто е ступал Илия заради грозното му поведение, но нито е искал да го убива, нито има вина за смъртта му. Затова на няколко съдебни заседания той носеше потник с протестен надпис „Република България е правова държава. Всеки гражданин има право на справедлив процес. Неправдата е престъпление“.
В края на краищата получи най-тежкото наказание, които сега се надява да бъде смекчено.