Кметът на Русе Пенчо Милков внася отново на сесия предложението си да се отпусне заем от 540 хил. лева на „Общински транспорт Русе“ ЕАД, с които да бъдат закупени 20 употребявани тролейбуса. То беше обсъждано преди две седмици и за приемането му не стигнаха само два гласа. Основните аргументи бяха, че това са много пари за тролеи с по 5-7 години оставащ живот. Повторното му внасяне показва, че вероятността му сега да бъде прието е голяма. По същия начин се разви процедурата за отдаването под наем на къщата на Панайот Хитов на арт сдружението „Блок 14“ за 10 години, което успя при второто гласуване.
Закупуването на 20 употребявани тролейбуса на стойност 900 хил. лева без ДДС фигурира в бизнесплана на „Общински транспорт Русе“ ЕАД. За първата партида от 12 тролейбуса са необходими 540 хил. лева без ДДС, които са платими буквално сега - до края на юли. Останалите 8 тролейбуса са на стойност от 360 хил. лева без ДДС и са платими през март 2022 г. Дружеството обаче няма пари за планираните инвестиции, а без очакваните превозни средства ще изпадне в невъзможност да изпълнява задълженията си като общински превозвач. Затова Пенчо Милков настоява да му се отпусне заем от 540 000 лева при годишна лихва в размер на 1,24% и срок за връщане 31 декември 2024 г. 
Кметът вкарва за повторно гласуване още едно предложение от предишната сесия - за продажба на бившата общинска данъчна слижба на улица „Котовск“ 6. На 17 юни за приемането му не стигна само 1 глас.