Петър Дочев е новият старши треньор на волейболния „Дунав“, научи „Утро“. Той ще подпише договор до дни и ще поеме щафетата от Данаил Милушев, който стана помощник на италианския специалист Камило Плачи в „Хебър“ /Пазарджик/.
Дочев е едно от големите имена в българския волейбол. Дълги години той бе част от националните отбори за младежи и мъже. С младежкия тим стана световен шампион. В България бе познат като основен състезател на ЦСКА, където играеше на позицията център. Бе изключително силен физически и мощен в атака състезател. 
Като треньор води няколко български отбора - и при жените, и при мъжете. Бе наставник на „Калиакра“ /Каварна/, „Монтана“, „Берое“ /Стара Загора/, „Дея“ /Бургас/, а на-големият му успех бе през 2018 година, когато беше старши треньор на „Лукойл Нефтохимик“. Тогава изведе мъжкия отбор на бургазлии до шампионската титла.
Голямото предизвикателство пред Дочев ще е да се захване по най-бързия начин със селекцията, която по правило за русенския клуб закъснява драстично.