Винаги съм бил привърженик на демокрацията. За съжаление такава, каквато има в развитите страни, няма в България. Не е тайна, че всеки втори или трети в политиката у нас от 1989 година има личен интерес. Не може, например едно електронно управление, което може да го направят хора, които са завършили току-що университет, да не може да се направи вече 15 години. Това бавене, тези опашки, чакане на много места са предпоставки за злоупотреба с власт и трябва да изчезнат. Това са грешни пари.
Аз ръководя няколко фирми в различни сфери в България и Америка, доказал съм, че знам как да си управлявам парите, позициите, хората и как да направя клиентите си щастливи. Казал съм още с влизането си в политиката, че финансови средства не търся. Разбира се, ако някой иска да помогне, може да направи дарение на партията, аз пари не искам. Знам, че моите приятели с възможности са направили дарения, аз също съм направил. С Павел Вълнев и брат му Румен не се сравнявам, нямам техните възможности. Не искам да съм наследникът на Павел Вълнев в тази партия.
Цветан Цветанов се обърна към мен за помощ, но не финансова, а за участие в Русе за изборите. Помощта може да се опише по много начини. В политиката помощ не трябва да означава колко гласа или пари ще дадеш, макар че, за съжаление, мнозина така го разбират. Това е поле за работа на съмишленици в интерес на хората. Звучи банално, но такъв е смисълът на политиката или поне ние така я разбираме и затова сме в нея. 
„Републиканци за Бъгария“ са евроатлантическа партия. Това е стратегия. Не съм казал, че САЩ са номер едно. Номер едно за нас е България. Давам ги за пример, защото съм бил там и съм видял. Има много нации и етноси и всички работят по едни и същи правила. Но това не означава, че имам нещо против някоя държава. Който иска да помогне на България, е добре дошъл. Атлантическата ориентация не означава, че имам нещо против Русия или Китай. Който може да е полезен на страната ни, е добре дошъл!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Парламентарни избори 2021