Времето си върви, другите клубове отдавна работят по селекцията за новия сезон, а волейболният отбор на „Дунав“ все още е без нов старши треньор. Кризата се задълбочава и от факта, че в клуба на този етап липсва специалист, който да притежава изисквания от федерацията лиценз. В случая това трябва да е наставник най-малкото с диплом от Националната спортна академия.
Както „Утро“ пръв съобщи, Данаил Милушев си тръгна от Русе и подписа договор като помощник на Камило Плачи в „Хебър“. Той обясни решението си с факта, че няма яснота около бъдещето на „Дунав“ и че всяка година му се налага да прави селекция на пожар в последния момент. С него към „Хебър“ пое и най-добрият състезател на русенския клуб - Дейвид Кръстев.
Добрата новина, както подразбра „Утро“, е, че „Дунав“ може би отново ще се опре основно на финансиране от спонсора си през последните години „Линамар Лайт Металс“ /“Монтюпе“/. Повече по тази тема ще се разбере до седмица. Дунавци ще се надяват и на помощ от общината. 
Има надежда и че с изключение на Дейвид Кръстев другите състезатели ще останат в отбора. Един от титулярите - Леон Тончев, който също стои в полезрението на други клубове, дал да се разбере, че предпочита да продължи кариерата си като волейболист на „Дунав“.  
Неговото и на другите момчета решение обаче зависи от това кога ще стане ясен бюджетът и дали отборът ще бъде обезпечен във финансов план. И още нещо важно - ще се намери ли бързо нов старши треньор, който да се заеме веднага със селекцията.