Единственият русенски колоездач в момента на елита в този спорт у нас Теодор Русев постигна пореден голям успех. Теодор завърши втори в бягането по часовник на държавното първенство в група „Елит“, състояло до Никола Козлево. Той бе изпреварен само от Спас Гюров. Освен това Теодор помогна на „Хемус“ /Троян/ да грабне сребърната купа в общия отборен старт.
Голямата цел пред русенеца през тази седмица е да се представи добре в 69-та в историята Обиколка на България. Заявките до този момент са за участието на над 150 колоездачи от 26 тима, повечето от които ще са от чужбина.
„Това състезание ще е сериозна проверка на възможностите ми. Искам да видя докъде съм стигнал. През последните години записах редица от добри резултати, но този старт, напрежението и конкуренцията ще са нещо много по-различно“, каза Русев пред „Утро“.
Русе ще има и представителство на Обиколката и в съдийския апарат чрез дългогодишните деятели на колоезденето Петър Петров и Славейко Петров. 
За съжаление отново няма да сме етапен град за разлика от 70-те и 80-те години, когато отсечката от Беленския баир към Дунав беше един от най-тежките и атрактивни маршрути. 
Обиколката ще започне на 30 юни с лично бягане по часовник, а първият етап на 1 юли ще е по оста София-Пловдив.