Професионален дрифт с препятствия /Gymkhana drift/ ще види публиката на започващия днес на автополигона край ДЗС Международен тунинг фестивал „Маска“. Това ще е само една от много атракции на феста, който ще продължи до неделя. За участие в него са се записали близо 150 българи и румънци със специално „пипнати“ автомобили, но списъкът е отворен и колите може да са повече.
Специален гост ще бъде европейският шампион по дрифт Тодор Дунев - една от големите международни звезди в този вид шофиране, което поставя на пределни изпитания и машините, и хората.
Друго главно действащо лице ще бъде един от най-актуалните български актьори Александър Сано, който с удоволствие се връща в родния Русе.
Ще бъде изградена огромна офроуд писта за мотоциклети, АТВ-та, джипове и бъгита.
Фестът стартира с изложение днес от 16 часа, а вечерта от 20.30 автокино ще прожектира нашумелия български филм „Диви и щастливи“, част от който е снимана в Русе.
Шоуто в събота започва в 10 часа, а от 20 часа на сцената ще се качат обичаните от младата публика /а и не само от нея/ рапъри „СкандаУ“, нашумелият им млад колега - 17 годишният Пело, и ансамбъл „Зорница“. 
В програмата за неделя прави впечатление Еротичната автомивка с Nasio & Sexy Car Wash и дрифт свободен стил. 
Входът за всички събития е безплатен. Наред със забавленията фестът ще предложи на посетителите и да подкрепят благотворителни каузи, сред които събиране на средства за лечението на шестгодишната Яни от Русе.
Организатор на тридневния празник е русенското сдружение „Маска България“ с председател Станимир Маринов, подкрепено от фондация „Русе - град на свободния дух“, Община Русе и Русенския университет.