Общината предостави безвъзмездно за 6 месеца стадион „Локомотив“ на едноименния футболен клуб, научи „Утро“. От понеделник обектът вече е в ръцете на „железничарите“, които, както първа писа нашата медия, ще участват през новото първенство в Североизточната Трета лига. При изготвяне на инвестиционен план от локомотивци и неговото одобрение срокът за стопанисване на базата може да бъде удължен с още половин година.
Другата новина е, че ФК „Аристон“ ще се влее във ФК „Локомотив“. 
„Ще продължим да работим заедно с нашата съдебна регистрация“, уточни за „Утро“ президентът на локомотивци Петър Петров.
На въпроса дали представителният отбор ще бъде подсигурен финансово за участие в третото ниво на българския футбол, той отговори, че на този етап няма проблеми.
Старши треньор на тима ще е Йордан Кирилов.
„Той вече работи по селекцията. Отборът ни ще бъде съставен главно от млади местни футболисти“, обясни Петров.
Треньорите с ангажименти към тимовете в школата ще са Мариян Тодоров, Мартин Йорданов, Камен Симеонов, Семих Али, Валентин Валентинов и Александър Александров.
На 1 юли ръководството на клуба ще организира кастинг за набиране на деца, родени през 2016-2017 година. Сгледата  на стадион „Локомотив“ ще започне в 18 часа.
Наставник на новосформираната група ще е Свилен Касабов.