Център за победители - така наричат в основно училище „Ангел Кънчев“ новия STEM-кабинет, който бе открит официално вчера. Роботи, лаптопи, таблети и 3D-принтер ще помагат на учениците да усвояват по-ефективно природните науки. Възможностите на високите технологии бяха демонстрирани от девет третокласници и тяхната учителка Даниела Кошарова, които показаха на гостите как се справят с последната дума на техниката. Десет от децата в класа на Кошарова са златни медалисти от националното състезание на българските начални учители, стана ясно по време на церемонията. 
Поздравления за новата придобивка на стойност 50 000 лева отправи зам.-кметът Енчо Енчев, който допреди две години беше директор на ОУ „Ангел Кънчев“. С приветствия към учениците и учителите се обърнаха също зам.областният управител Стефка Караколева и началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева.
По-късно стана ясно, че предстои външен ремонт на двете сгради на училището, както и изграждане на многофункционално помещение за концерти, спектакли, родителски срещи, в него ще има и електронна библиотека.