Трима брилянтни музиканти, избрали по-трудния, но и по-сладък собствен път в творчеството, вместо масовата конфекция, ще изнесат специален концерт „Дунавски залез“ на финала на Мeждународния ден на река Дунав - 29 юни. Той ще се състои от 20 часа на сцената на кея между двете детски площадки, а при лошо време - в Дом Канети на бул.“Славянски“ 12. Организатори са Международно дружество „Елиас Канети“ и Гьоте институт, входът е свободен.
На сцената ще излязат Николай Иванов-Ом и Петър Йорданов-Бъни, чиято група се нарича „2 Mеn Orchestra“. Техен специален гост ще бъде германският тромпетист Маркус Ръст. Тримата са обединени от интереса си към широк спектър музика - от джаз и етно до електронна и езотерична. Свързва ги още акцентът, който поставят върху всеки звук и майсторството им да изтръгнат собствената му вибрация.
 Николай Иванов е автор на музиката на над 50 филма, участник в многобройни проекти в Европа, Азия, Далечния Изток, Африка, Арабския свят и носител е на много международни награди за филмова музика. Носител е на рекорд на Гинес за най-високия концерт в света, изнесен през 1996 година в група с още четирима музиканти на връх Калапатар /5350 м/ под Еверест. 
 Петър Йорданов-Бъни се е посветил на ударните инструменти в цялото им познато на човечеството многообразие. Като част от групата „Оратница“ е обиколил повечето световни фестивали и музицира в Европа, Азия, Далечния Изток.
Маркус Ръст импровизира в различни стилове с различни групи, като в последните години  работи интензивно с групата „Masaa“. Носител е на множество награди.
По-голямата част от пиесите в спектакъла им „Дунавски залез“ са специално подбрани и аранжирани за този проект.