Женският национален отбор по волейбол спечели титлата в Златната европейска лига, след като се наложи над Хърватия с 3:1 /22:25, 25:22, 25:17, 25:20/ в „ОЗК Арена Русе“. Така България ще играе догодина на турнира Чалъндж, победителят от който ще влезе в Лигата на нациите.
Мачът беше изпълнен с емоции, но големият купон бе след него. Феновете и националките се сляха в едно. Волейболистките на щастливия старши треньор Иван Петков се хванаха на триумфално хоро и не спестиха суперлативите си за хората по трибуните. 
„Искахме цялата публика да усети какво е да си тук, на терена. Търсехме някаква спойка, която да събере всички в залата. Спечелихме много важен трофей като натрупване на опит. Не бяхме играли от две години тук. Получи се труден мач, но издържахме“, каза Христина Вучева. 
„През цялото време мислех за малкото ми дете. Играх този мач за него. Ще има възможност да ме подкрепя един ден. Публиката беше уникална. Поведохме в първите два гейма с 6-8 точки, а феновете бяха непрекъснато до нас. Благодаря им от сърце!“, заяви Емилия Димитрова. 
„Русенци заслужаваха да празнуват с нас“, каза Жана Тодорова, която бе избрана и за най-полезна състезателка.
„Феновете в Русе ни помогнаха много. Надявам се, че феновете в Пловдив ще повторят подкрепата си в мачовете от европейското първенство“, погледна към следващите мачове селекционерът Иван Петков.