Директорите са лишени от добра дума - а тя е толкова необходима, особено в сложни времена като сегашната Ковид криза. С това започна обръщението си към директори на русенски училища председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България Диян Стаматов, който вчера участва в тяхната отчетна сбирка. Стаматов изрази надежда, че скоро след извънредните избори ще има редовно правителство, което е необходимо за подготовката на Националното външно оценяване на 4, 7 и 10 клас и зрелостните изпити на 12-окласниците догодина. Тази година пропуските се видяха, напрежението даде отражение и затова някъде се допусна за диктовката в четвърти клас да бъде даден стар текст, каза Стаматов. Като отчете, че натоварването на учителите заради дистанционното обучение е било огромно, а на директорите - още по-голямо, той препоръча шефовете на училища да провеждат тиймбилдинги с колективите, което ще сплоти хората и ще върне равновесието. 
При нас диалогът е налице и едва ли директорите биха могли да се чувстват лишени от добрите думи, ние сме в една лодка - директори, учители, общинско ръководство и ние от Регионалното управление на образованието, каза в приветствието си началникът на РУО Росица Георгиева. Ковид-19 ни припомни много важни неща, в това число и най-важното - че на хората трябва да се благодари днес, защото днешният ден никога няма да се повтори, каза Георгиева. 
Вратата на моя кабинет е винаги отворена за директорите на училища и детски градини, радваме се на взаимно разбиране, увери зам.-кметът Енчо Енчев.
Директорите отчетоха работата си през 2020 година и споделиха опит от е-обучението и преодоляване на последствията от Ковид кризата.